Przede wszystkim witam wszystkich użytkowników forum. Po kilku tygodniach przeglądania strony postanowiłem napisać w celu zaczerpnięcia wiedzy od bardziej doświadczonych ludzi w temacie zdrowego i skutecznego odchudzania. Zdrowy styl życia rozpocząłem wraz z początkiem maja, co za tym idzie na "diecie" jestem już dwa tygodnie. Moje zmiany polegają na chodzeniu na siłownie 4-5 razy w tygodniu, gdzie trenuję na bieżni średnio 60 minut stałym tempem 8 km/h. Mój "typowy" dzień pod względem posiłków wygląda następująco.
6:30- płatki fitness (dwie spore garście), ok. 100ml mleka, filiżanka zielonej herbaty.
12:00- 2,3 kanapki ciemnego pieczywa z szynką drobiową oraz żółtym serem.
15:00- ok. 70g ryżu, dwa kotlety z piersi kurczaka.
18:00- sałatka grecka (średniej wielkości miseczka).
21:00-22:00- serek wiejski (150g) uzupełniony przyprawami oraz dwoma plastrami szynki drobiowej.
Proszę o rady w zbilansowaniu diety lub jakiegokolwiek typu.
Wzrost: 180cm
Waga: z 88kg do 83kg,
Cel: 75kg, zmiana sylwetki na bardziej sportową.
Pozdrawiam Daniel.
Po mojemu to tak:
*płatki fitness są bardzo smaczne(osobiście uwielbiam) bo są słodkie, ale niestety fitness są tylko z nazwy są bardzo kaloryczne i mają mnóstwo węglowodanów. Lepiej, żebyś zrobił sobie własnoręczne musli: płatki kukurydziane, owsiane (ekspresowe), rodzynki,morele suszone, suszone banany i jabłka. Zdrowe, sycące i smaczne.
*masz zbyt długą przerwę między śniadaniem a drugim śniadaniem. 6h to mnóstwo czasu, lepiej żebyś ok 9 zjadł jedną kanapkę, ok11 kolejną a o13 ostatnią.
*obiad: zamiast smażonych kotletów z piersi, lepiej zjeść gotowaną pierś lub upieczona w folii w ziołach. A gdzie surówka do obiadu? Ja preferuję zasadę, że rezygnuje z ziemniaków czy ryżu ale za to jem ogromniastą ilość surówki do mięska.
*sałatka grecka ok
*wieczorem serek wiejski jest bardzo dobrym rozwiązaniem, ale żeby nie jeść go codziennie bo Ci zbrzydnie, możesz zastąpić tuńczykiem z puszki w sosie własnym.
No i oczywiście, nie zapominaj o odpowiedniej ilości wody! Trzymam kciuki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum