Cześć. Tu kolejny sfrustrowany człowiek, rozczarowany własną wagą i sposobami walki z nią =.=' Kurde, ja chyba naprawdę już próbowałam wszystkiego, z Dukanem włącznie. I wszystko byłoby si, gdyby nie efekt jojo :( No i generalnie problemy ze zdrowiem po tym straszne :/ A każda kolejna nie daje efektów, ja już nie wiem, co się dzieje – jem tyle, co wróbelek, ćwiczę... i nic.
Same rozumiecie, że niezbyt ufnie podchodzę do diet. Ostatnio w jednej z księgarń wyczaiłam książkę „Cud metaboliczny. Dieta, którą pokochasz”. Słyszał ktoś o tym?
Przeczytałam kilka rozdziałów (jak chyba wszystkiego, co kiedykolwiek w tym kraju o diecie wydano). Autorka dowodzi, że 45% społeczeństwa ma inny metabolizm i dlatego tradycyjne diety w ich przypadku są nieskuteczne. Co więcej autorka wymienia kilka punktów, które charakteryzują metabolizm typu B i muszę przyznać, że wiele z nich pasuje do mnie: przemęczenie, brak energii, problemy ze snem... Czy to możliwe, że nie mogę schudnąć przez to, jaki jest mój organizm?
Jestem ciekawa czy ktoś już tego spróbował? Jakie są efekty tej diety? Warto zainwestować swój czas w ten sposób odchudzania?
Mam już dość patrzenia w lustro i załamywania rąk nad swoją figurą, potrzebuję skutecznej pomocy.
Hej.
To prawda, że każdy organizm inaczej reaguje na diety, bo każdy człowiek ma inny metabolizm. Ja już nie wierzę w "diety cud", bo cuda to dopiero dzieją się po takich dietach. Mało jesz w ciągu dnia, czy małe posiłki? Bo jeśli to pierwsze, to z braku jedzenia organizm zaczyna odkładać zapasy "w lęku" przed niedostarczaniem mu odpowiedniej ilości kalorii, przez co zyskujesz na wadze. Może źle łączysz składniki pokarmowe? Albo wykonujesz dużo ćwiczeń, które tak naprawdę nie działają na partie mięśni które byś chciała?
Wiek: 23 Dołączyła: 12 Mar 2012 Posty: 53 Skąd: pomorskie
Wysłany: Wto 13 Mar, 2012 14:06
zmien na stale nawyki zywieniowe, a nie stosoj diet z ktorymi sie pozniej rozstaniesz. chudniecie trawa dluzej i na zawsze. ja tak zrobilam, schudlamm i wage trzymam
Nie jestem zwolenniczką diet również, gdyż z reguły po diecie wraca się do poprzedniej wagi i pojawia się wszystkim nam znany efekt jojo. Po przetestowaniu kilku modnych diet już dawno stwierdziłam, że jedyną metodą na zrzucenie zbędnych kilogramów jest ruch i ograniczenie jedzenia. Warto też sięgnąć po preparaty wspomagające proces odchudzania, które hamują nasz apetyt i pobudzają nasz organizm do spalania tkanki tłuszczowej. Koleżanka poleciła mi niedawno Edixal, który dzięki zawartym substancjom termogenicznym pomaga spalać tkankę tłuszczową. Co o tym sądzicie, macie jakieś doświadczenia związane z Edixalem?
Zamiast ciągłych diet, spróbuj czegoś innego. Ja walkę z nadwagą zacząłem od systematycznej aktywności, zdrowego odżywiania i oczyszczenia organizmu z toksyn. Stosowałem plastry oczyszczające, polecone przez żonę kolegi. Po miesiącu "odtruwania" organizmu i zdrowego jedzenia (nie jem słodyczy, fast foodów, białego pieczywa, ograniczam spożywanie tłustych, smażonych posiłków) schudłem 7 kg. Aby uzupełnić braki witamin i minerałów dodatkowo stosuję suplement diety (chlorella- bogata w różnorodne składniki).
Cały czas to prkatykuję i mam zamiar dalej chudnąć. :)
Jeśli "jesz jak wróbelek" i ćwiczysz, to nic dziwnego, że nie chudniesz - organizm musi mieć siłę do ćwiczeń, jak nie dostaje jej z posywienia, to magazynuje w innyc sposób i nie spala zbędnych kg.
jak dla mnie to juz nie ma diety cud :( w kazdej diecie po paru dniach brakowala mi normalnego jedzenie i wracalam do dawnego jadlospisu, a na cwiczenia nie zawsze jest czas ani ochota... i tak nadal tkwie w tym samym punkcie.
jak dla mnie to juz nie ma diety cud :( w kazdej diecie po paru dniach brakowala mi normalnego jedzenie i wracalam do dawnego jadlospisu, a na cwiczenia nie zawsze jest czas ani ochota... i tak nadal tkwie w tym samym punkcie.
grunt to się nie załamywać i nie poddawać :) wiem, że jak widać efekty dopiero jest motywacja do pracy nad sobą, więc spróbuj przyjemnie się odchudzać :)
Oświecony kochanek pisze na blogu, że 30 minut seksu to 350 kcal :) mnie to odpowiada :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum