Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
[odchudzające] czy dzięki temu schudnę ?
Autor Wiadomość
JaZNadwagą 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Czw 06 Sty, 2011 21:51   [odchudzające] czy dzięki temu schudnę ?

Witam :mrgreen:
potrzebuję szybko schudnąć ... słyszałam, że najlepszy jest detoks gruszkowy [woda i gruszki, przez 5-7 dni]. Jak sądzicie, ile schudnę ? I czy w ogóle schudnę ? A może polecicie coś lepszego ?

-----------------------------------------------------------------------------------------
waga-64,5kg
wzrost-164cm

tutku 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Wto 11 Sty, 2011 13:56   

schudniesz pewnie 3kg, ale 2 tygodnie później przytyjesz. Nie ma sensu stosować takich kuracji bo skończą się na bank efektem jojo. Lepsza jest zbilansowana dieta i ćwiczenia. Jeśli zgubisz 1kg tygodniowo to znak, że wszystko jest ok.

swirurg 
Nieśmiałek

Wysłany: Pon 07 Lut, 2011 19:45   

bedzie efekt jojo!

GrzegorzKowaluk 
Nieśmiałek

Wysłany: Wto 22 Lut, 2011 20:04   

Witam,
jestem dietetykiem. Potwierdzam - wszystkie ekspresowe kuracje kończą się efektem jojo. Nasz organizm już tak został przystosowany, że drastyczne kuracje odchudzające traktuje jako okres głodu. Dlatego później jak najszybciej chce powrócić do dawnej wagi. Gromadzi nawet zapasy przez co często tyjemy jeszcze bardziej. Wszelkie preparaty odchudzające bez ćwiczeń są nieskuteczne. Ponadto wypłukują magnez i inne związki mineralne z organizmu prowadząc do niedoborów.
Jedynym sposobem jest zdrowe odżywianie, wzrost aktywności fizycznej i stopniowa utrata wagi 1-2kg tygodniowo.

Teresa Szymczak 
Nieśmiałek

Wysłany: Pią 24 Cze, 2011 18:18   

Jak sama nazwa wskazuje - detoks gruszkowy czyli oczyszczenie organizmu z toksyn. W naszym organizmie może znajdować się około 5 kg produktów ubocznych przemiany metabolizmu i toksyn. Po oczyszczeniu organizmu zmniejszysz wagę o te wyrzucone toksyny ale ...tak naprawdę nie schudniesz. Organizm potraktuje to jak głodówkę i błyskawicznie odpłaci z nawiązka efektem jo-jo.
Uwierz mi - szybkie odchudzanie nie jest zdrowe.

Olga34 
Nieśmiałek

Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 11:46   

gruszki i woda???? dziwne i trochę szalone.

anna82 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 21:04   

ja schudłam po urodzeniu drugiej córci 10 kg na diecie dr dukana. Dieta białkowa nie chodzi się glodnym ale z tego co wiem najlepiej chudnąć ok 2 kg na tydzień i utrzymywac ta diete przez rok potem po prostu sie nie objadać rewelka z tego co jeszcze stosowałam to dwa razy dziennie piłam łyżkę octu jabłkowego w 500ml wody świetnie pomaga spalać tłuszcz

agazurek 
Nieśmiałek

Wysłany: Czw 20 Paź, 2011 15:30   

Witam
Ja natomiast diety dr Dukana nie polecam. Owszem, schudlam na niej sporo, ale przypłaciłam to znacznym osłabieniem organizmu i anemią...
Natomiast rewelacją i zarazem rewolucją w moim życiu okazała się dieta dr Ewy Dąbrowskiej. Polega ona na jedzeniu warzyw (oprócz strączkowych, ziemniaków i kukurydzy) i owoców - ale tylko jabłek i cytrusów. Na tej diecie schudłam 8 kilogramów w ciągu trzech tygodni. Zyskałam lepsze samopoczucie i piękniejszą cerę. Ważne jest jednak aby trzymać się jadłospisu dołączonego do diety. Należy jeść bardzo lekko i powoli wprowadzać nowe produkty. Uniknie się efektu jojo a i na tej "diecie po diecie" schudłam kolejne cztery kilo. Czytałam wiele postów, w których piszecie, że dieta nie zdziała cudów, trzeba po prostu zmienić swój sposób odżywiania. Zgadzam się z tym w 100% A dieta Pani Ewy bardzo mi pomogła w zrozumieniu tego i wdrożeniu w życie.
Pozdrawiam i życzę sukcesów:)

eiger 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Czw 29 Mar, 2012 16:28   jak schudnąć

zanim podejmie się decyzje o diecie, najlepiej wybrać się do specjalisty, który dobierze dietę odpowiednią dla każdego.

Odpowiedz do tematu