Wysłany: Pią 19 Lis, 2010 14:36 sposób na zdrowe i szybkie śniadanie
Dietetycy mówią, że po nocy organizm potrzebuje zbilansowanego i odżywczego śniadania. Śniadanie to bardzo ważna sprawa. Czym nafaszerujemy rano nasz organizm tak czujemy się przez cały dzień.
Miałam duży kłopot z porannym jedzeniem. Po prostu nie miałam czasu na przygotowanie porannych kanapek. Nie dość, że zaraz byłam głodna i jadłam niezdrowe przekąski, typu baton, lub drożdżówka to jeszcze czułam się słaba, bez energii.
Ale to się zmieniło :)
Pół roku temu odkryłam ZDROWE ŚNIADANIE - POSIŁEK ODŻYWCZY:)
Przygotowuje się go dosłownie 2 minuty.
Zawiera:
- 12 podstawowych witamin
- 11 minerałów
- ok. 18 gramów białka
- ok.25 gramów węglowodanów
- ok.4 gram błonnika.
Dla mnie jest REWELACYJNY!!!
WSZYSTKIM BARDZO POLECAM :)
Nie masz czasu na poranny posiłek?
Daj znać, a pomogę rozwiązać Twój problem.
Chcę zyskać, a raczej uświadomić wszystkim tylko tyle, iż " SZLACHETNE ZDROWIE TEN TYLKO SIĘ DOWIE, KTO CIĘ STRACI". Czyli ważna jest nie ilość posiłków, ale jakość. Rozumiesz te słowa?
Pomogła: 24 razy Wiek: 41 Dołączyła: 13 Maj 2007 Posty: 11832
Wysłany: Pon 22 Lis, 2010 11:43
no wyobraź sobie że rozumiem te słowa ...
mam jednak nadzieję, że Ty też rozumiesz ,ze każde forum posiada REGULAMIN oraz NETYKIETĘ których należy przestrzegać
-zanim założysz nowy temat upewnij się czy może taki już istnieje ,nie powielaj tych samych treści w każdym poście jaki piszesz
-ode mnie dziś pierwsze ostrzeżenie za łamanie regulaminu i netykiety
To chyba za słodkie dla mnie :P A jakieś propozycje bardziej dla facetów? Bo my chyba jednak jemy więcej i dla mnie taka bułeczka na śniadanie to jest za mało ;)
To chyba za słodkie dla mnie :P A jakieś propozycje bardziej dla facetów? Bo my chyba jednak jemy więcej i dla mnie taka bułeczka na śniadanie to jest za mało ;)
Męski śniadania? Proszę bardzo!
- jajecznica z cebulą i pomidorem, do tego 2 kromki ciemnego pieczywa
- zblendowana owsianka górska, siemię lniane, np. garść suszonek żurawiny, troche otrębów, jogurt i ulubiony owoc, ja teraz przeważnie daję jabłko
- kanapki z ciemnego pieczywa z szynką, sałatą, pomidorem, papryką (co kto lubi)
venom ale na diecie nie należy całkowicie rezygnować z tłuszczów! grunt to wybierać te odpowiednie, o najlepszym składzie tłuszczowym (np. olej rzepakowy) i ograniczyć spożycie tłuszczów zwierzęcych (w tym masła) które są po prostu nie zdrowe. tłuszcz jest w diecie potrzebny, bo niektóre z witamin rozpuszczają się w tłuszczach właśnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum