Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Potrzebuj pomocy w schudnięciu
Autor Wiadomość
PawelMZ 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Wto 17 Sty, 2012 15:06   Potrzebuj pomocy w schudnięciu

Witam. Mam na imię Paweł i mam 18 lat.
Ważę 85kg przy wzroście 177cm. W moim życiu miałem już przygodę z odchudzaniem, schudłem z 95kg na 74, niestety przez ostatni rok przybyło mi znowu 10 i muszę teraz podjąć ponowną walkę. Moim celen jest zrzucić 10kg do września tego roku. Czy to w ogóle możliwe? Myślę, że nie uda mi się to w ciągu 7 miesięcy...

Do rzeczy. Zacząłem ćwiczyć. Mam taką starą kartkę z ćwiczeniami, które kiedyś poleciła mi dietetyczka, lecz to było dawno i jestem teraz z nich średnio zadowolony. Po każdym ćwiczeniu staram się robić serię 10 brzuszków albo przysiadów dla utrodnienia, ale mam wrażenie, że to nadal za mało. Moglibyście mi polecić jakieś dobre ćwiczenia na brzuch, klatke piersiową?

Kolejnym problemem jest dieta, nie dość, że mam problem z jej przestrzeganiem, to nie mam pojęcia jak ona ma wyglądać. Czuje, że tu jest pies pogrzebany, bo co mi dadzą ćwiczenia bez stałej, porządnej diety. Jesli byłby tu jakiś miły dietetyk, bądź osoba, która miała stycznośc z takim problemem i wie ''co i jak'' to również prosiłbym o pomoc.
Czekam na Wasze odpowiedzi z niecierpliwością. Mam akurat ferię i masę wolnego czasu. Dzięki Bogu pozaliczałem wszystkie ''gorsze'' (czyt.: 1) oceny, więc przynajmniej jeden problem z głowy ^^.
Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu