Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: shashua
Czw 08 Sty, 2009 14:45
Wierzę, że teraz się uda.
Autor Wiadomość
catparker 
Nieśmiałek

Wysłany: Czw 21 Lut, 2008 17:09   Wierzę, że teraz się uda.

No to zakładam swój temacik :-) , w którym będę opisywała swoje zmagania z dietą.
Swoją obecną sytuację opisałam w dziale "Przywitaj się"

Może najpierw opiszę moją dietę (ułożoną przez dietetyka), tak więc, jest to zmodyfikowany Montignac ( mam wybierać tylko produkty o indeksie mniejszym niż 50, nie dzielę ich na posiłki tłuszczowe, węglowodanowe itp.), dodatkowo nie powinnam przekraczać 1500kcal dziennie, a także muszę całkowicie wyeliminować węglowodany z diety. I tu zaczyna się mój duuuży problem, ja po prostu kocham ziemniaki, makarony i słodycze, i czasami pokonanie chęci na nie graniczy z cudem.

Staram się jak mogę wykonywać ćwiczenia (brzuszki, 6 Weidera), ale nie zawsze mam na to czas. (wymówka ;-) )

Nad myślą o powrocie do diety zaczęłam się zastanawiać jakieś 3 miesiące temu, więc powoli odstawiłam ziemniaki, pieczywo, no i staram sie nie podjadać żadnych słodyczy.
Od 2 dni jestem z powrotem na moich kochanych sałatkach i świeżo wyciskanych soczkach, rozcieńczanych wodą mineralną. Staram się nie słodzić napojów, nawet słodzikami (reaguje na nie wzdęciami, a na sorbitrol chyba alergią, gdyż po spożyciu go cały przełyk i język mi puchnie i drętwieje)
No cóż, pewnie czekają mnie kolejne badania

Poprzednio na takiej diecie schudłam 9kg w dwa miesiące, ale zniechęcił mnie późniejszy brak efektów (dietetyk mnie o tym uprzedziła i powiedziała, że duża ilość odchudzających się właśnie w tym momencie zaprzestaje diety i to jest błąd, niestety dotyczyło to też mnie)

Jeżeli będziecie miały pomysły co jeszcze mogę dodać do diety, to będę bardzo wdzięczna,

Przepraszam za rozpisanie się, ale ciężko mi opisać coś w kilku zdaniach ( straszna gaduła ze mnie :mrgreen: )

nadzwyczajna 
Dietowa szycha

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Czw 21 Lut, 2008 18:34   

Witam cię serdecznie.. :wave:
Wśród nas będzie ci raźniej w diecie.. :thumbsup:

Ja też odstawiam węglowodany. Mam dietę niskowęglowodanową na PCOS. Ale aktualnie pękłam - leki sprawiają że mam apetyt i moją super dietę szlag trafił. Przytyłam. Ale czekam na nową wagę elektroniczną ( zamówiłam na allegro) i się zważę.
Wiem, że trzeba wrócić do walki.. Dla zdrowia..

Witam jeszcze raz.. :wave: Na pewno sie uda :!: :!: :!: :win: :win: :win:

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pią 22 Lut, 2008 09:01   

catparker, świetnie,że masz swój temacik-będę często do Ciebie zaglądać no i już trzymam :thumbsup: za Ciebie,żebyś wytrwała w tej diecie :clap2: :clap2: :clap2:

catparker 
Nieśmiałek

Wysłany: Nie 24 Lut, 2008 18:08   

Kolejne dni diety mijają,
staram się jak mogę nie jeść nic słodkiego ( ale to taki ciężkie)
przykładowo dzisiaj zjadłam :
Śniadanie jogurt naturalny z ziarnami + truskawki i maliny ( z mojej domowej spiżarni)
Obiadek: grillowany schab + sałatka
Kolacja : reszta sałatki :mrgreen:
Muszę sie zmobilizować do tego żeby codziennie chociaż 20 minut ćwiczyć, bo teraz to jest tak na wyrywki.
Ciężko mi też gotować dwa obiady : jeden dla mnie a drugi dla męża, który może jeść wszystko. Wtedy to naprawdę silną wola trzeba sie wykazać żeby czegoś nie ruszyć (np pieczonego ziemniaczka)

nadzwyczajna 
Dietowa szycha

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Nie 24 Lut, 2008 18:35   

Dieta rewelacyjnie.. :win: :win: :win:
Do ćwiczeń rzeczywiście ciężko się zmobilizować, ale jak już się wpadnie w ten rytm..

Będzie dobrze..

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pon 25 Lut, 2008 09:44   

catparker, normalnie przepisowa dietka-oby tak dalej świetnie Ci szło :clap2:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi